Profesorii greviști nu sunt plătiți pentru zilele în care nu au fost la școală

Cadrele didactice care au fost în grevă vor fi plătite în funcţie de numărul de zile lucrate.

„Profesorii care au fost în grevă nu vor fi sancţionaţi şi nici nu au fost făcute presiuni asupra lor să revină la clase, dar nu vor fi plătiţi pentru zilele în care au protestat şi nu au fost la şcoală”, declară ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Pe de altă parte, Ligia Deca susţine că există posibilitatea ca o parte din orele de şcoală să fie recuperate în aceasta săptămâna, dar printr-o planificare realizată la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ.

Declarația a fost făcută la briefingul de presă susținut, la finalul ședinței Guvernului, duminică, 11 iunie a.c., în care a fost adoptat proiectul de OUG ce include “o serie de măsuri pentru protejarea intereselor elevilor și încheierea în bune condiții a anului școlar 2022-2023″.

„Este vorba despre o prevedere legală asumată și în scris de către federațiile sindicale în informările pe care le-au făcut către membrii de sindicat. În acest context, legal, noi nu am făcut decât să rămânem în statul de drept pe care-l avem și să aplicăm legea, adică am solicitat ca plățile să se facă în funcție de numărul de zile lucrate pentru fiecare cadru didactic. Toți cei care au fost la școală, vor fi plătiți în conformitate cu zilele lucrate. Cei care au ales o formă de protest, la fel, vor fi plătiți în funcție de zilele lucrate. Nu există niciun fel de altă sancțiune, n-am făcut niciodată presiune asupra cadrelor didactice care protestează și am rugat să nu existe niciun fel de presiune, nici asupra cadrelor didactice care au ales să continue procesul educațional. Este normal să ne respectăm punctele de vedere și opțiunea de a ne face publice anumite doleanțe”, spune Ligia Deca.

Ligia Deca mai spune că exista posibilitatea ca o parte dintre ore sa fie recuperate săptămâna viitoare, printr-o planificare realizată de fiecare unitate de învățământ în parte.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *