Nou scandal în PMP Iași. Petru Movilă, exclus din partid.

Câţiva membri ai PMP Iași au fost excluşi din organizaţie. Printre aceştia se află şi fostul lider al filialei, Petru Movilă.

“Consiliul Executiv Judeţean al PMP Iaşi a adoptat cu unanimitate de voturi la ultima şedinţă convocată şi întrunită statutar, excluderea din partid a domnilor Petru Movilă, Dumitru Cătălin Pachiţac, Valeriu Roman, Radu Sîrbu, Ali Ghneim, Dănuţ Rotaru şi Marius Buleu. Ca urmare a sancţionării cu excluderea din calitatea de membri ai PMP, aceştia îşi vor pierde toate funcţiile ocupate în cadrul partidului, dar şi mandatele de consilieri locali. În cadrul şedinţei CEJ, organizată la finele săptămânii trecute, s-a aprobat şi organizarea de alegeri în organizaţiile interne ale PMP Iaşi. Aşa cum se întâmplă în orice partid, membrii săi au posibilitatatea de a candida, în mod democratic, la alegerile care vor fi organizate în cursul lunilor iulie şi august. Oricine doreşte este liber să îşi depună candidatura, iar mai apoi, prin voturile membrilor organizaţiei ieşene, îşi pot câştiga funcţiile pe care şi le doresc. Calendarul de alegeri va fi public, în cel mai scurt timp, după ce ne va fi pus la dispoziţie de către comisia constituită pentru organizarea alegerilor”, declară preşedintele interimar al PMP Iaşi, Adrian Acostoaiei.

În cadrul şedinţei organizată la finele săptămânii trecute, s-a aprobat şi organizarea de alegeri în organizaţiile interne ale PMP Iaşi.

Conform comunicatului, preşedintele interimar al PMP Iaşi este Adrian Acostoaiei.

Pe de altă parte, Petru Movilă a dat o replică, publicând un comunicat pe Facebook.

Trei persoane care şi-au semnat nişte hârtii între ei, pe persoană fizică, şi care îşi arogă funcţii fără să le ocupe în realitate, întreprind o serie de acţiuni care au depăşit sfera jocurilor politice şi le duc în seria faptelor penale. Mai nou, după ce probabil s-au plictisit să mă hărţuiască numai pe mine, au trecut la o serie de colegi de partid, oameni serioşi, muncitori, dedicaţi care întotdeuna le-au respins, elegant, demersurile nefundamentate legal. Atacurile iniţiate şi la adresa membrilor PMP, consilieri locali, viceprimari, preşedinţi de organizaţii, le arată negru pe alb tentativele josnice de destabilizare a unui PMP care are viitor. În încercarea disperată de a-şi mai negocia câte un loc după ce un partid întreg le-a închis uşa în nas, încearcă să ofere sentimentul că mai contează politic. Informaţiile prezentate în mod intenţionat pentru a-mi afecta imaginea publică, pe frânturi, scoase din context, mai ales provocate, stârnite cu bună ştiinţă, ca mai apoi să fie promovate într-o anumită manieră defăimătoare în spaţiul public pot fi încadrate cu uşurinţă la hărţuire şi calomnie. Cei trei foşti membri PMP care au sentimentul că o gaşcă de hărţuitori pot coagula un partid în jurul lor, cu forţa, au nevoie să înveţe regula celor şapte ani de acasă şi să înţeleagă că abuzurile la care sunt supus eu, familia mea, colegii de la partid şi membrii PMP nu înseamnă politică. La fel, trebuie să înţeleagă şi faptul că atunci când membrii unui partid, în proporţie de 95% îţi spun că trebuie să te duci acasă, pleci liniştit, chiar dacă nu eşti mulţumit de decizie. Hărţuielile zilnice, urmăririle constante, abuzurile, intruziunea în sfera personală sunt de cea mai joasă speţă. Astfel de oameni nu au ce căuta în politică. Revenind la politică: Dl. Cristian Diaconescu şi-a pierdut calitatea de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, după ce în cadrul Congresului PMP, acesta şi-a pierdut funcţia de conducere. Cele trei persoane care acţionează în numele acestuia şi care îşi arogă funcţii în cadrul PMP, cu rea-voinţă, au deja formulate plângeri pentru uzurparea de calităţi oficiale şi nu numai. Noua conducere a PMP, aşa cum a fost hotărâtă în Congresul din februarie 2022 şi în cel din martie 2023, este recunoscută inclusiv de către Autoritatea Electorală Permanentă. Până la acest moment, toate acţiunile sale au fost respinse de instanţă, inclusiv cea mai recentă, din cursul zilei de 14.06.2023, când Curtea de Apel Bucureşti i-a respins cererea de strămutare a dosarului şi l-a obligat la plata cheltuielilor de judecată”, scrie Petru Movilă pe Facebook.

comunicat de presa PMP Iasi

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *