George Mîndruță: “Fragmentele dronei rusești n-au ajuns pe teritoriul României în urma unui atac intenționat”

Senatorul PSD de Suceava George Mîndruță, membru în Comisia pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Senatul României, a reacționat în cazul resturilor găsite pe teritoriul României, care ar aparține unei drone rusești.

El a menționat că secretarul General al NATO a afirmat că nu există niciun indiciu care să conducă la ipoteza că a fost un atac intenționat lansat de Moscova.

Fragmentele de dronă s-au găsit într-o zonă care nu prezintă niciun interes pentru un astfel de atac intenționat, ceea ce confirmă ipoteza unei devieri accidentale.

Senatorul George Mîndruță spune că toate datele de până acum ne spun că scenariul la care s-a referit președintele Klaus Iohannis nu se confirmă.

Senatorul sucevean mai spune că înainte de a critica România, presa din Ucraina ar trebui să își amintească ce a făcut România pentru ucraineni.

“Se tot vorbește în aceste zile despre niște resturi ale unei drone care au fost găsite pe teritoriul României. Aș dori să aduc câteva clarificări. Cel mai important aspect în această situație este dacă a existat un atac intenționat sau dacă a fost o cădere accidentală a unor fragmente de dronă distruse de apărarea Ucraineană. Secretarul General al NATO tocmai a declarat că nu există niciun indiciu care să conducă la ipoteza că a fost un atac intenționat lansat de Moscova. Fragmentele de dronă s-au găsit într-o zonă care nu prezintă niciun interes pentru un astfel de atac intenționat, ceea ce confirmă ipoteza unei devieri accidentale. CEL MAI IMPORTANT E CĂ NU EXISTĂ NICIO AMENINȚARE LA ADRESA SECURITĂȚII ROMÂNIEI. NU EXISTĂ MOTIVE DE ÎNGRIJORARE PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI. Președintele Iohannis a declarat: „dacă se confirmă că fragmentele provin dintr-o dronă rusească, o astfel de situație ar fi complet inadmisibilă și o violare gravă a suveranități și integrității teritoriale a României.” Cu siguranță președintele s-a referit la ipoteza unui atac intenționat, care într-adevăr ar constitui o violare gravă a suveranității României. Dar secretarul general al NATO tocmai a afirmat că nu există niciun indiciu care să confirme această ipoteză. Rusia nu are niciun interes să provoace un conflict direct cu un stat NATO. De asemenea, locul în care s-a identificat drona nu are nicio semnificație de ordin militar, care să valideze ipoteza unui atac intenționat. Așadar, toate datele de până acum ne spun că scenariul la care s-a referit președintele Iohannis nu se confirmă. Înainte de a critica România, presa din Ucraina ar trebui să își amintească ce a făcut România pentru ucraineni. Ne-am implicat din prima zi pentru sprijinirea refugiaților și, chiar dacă nu am primit toate fondurile promise de UE în acest sens, am continuat să asigurăm finanțarea pentru refugiați și pentru creșterea capacității de tranzit pentru exportul de cereale din Ucraina”, declară senatorul George Mîndruță, prin intermediul unui comunicat de presă.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *