Copiii din satul Băișești, comuna Cornu Luncii, au început școala în casă nouă

În satul Băișești, din Cornu Luncii, elevii au început școala într-o cladire modernizată și dotată cu mobilier și echipament IT de ultimă generație, gratie unui proiect finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional.

Unitatea de învățământ datează din anul 1883, iar proiectul, în  valoare de 3,2 milioane lei, a fost realizat de firma Gavconstruct.

Directorul Școlii Gimnaziale Băișești, Vasile Pohoață, spune că s-au făcut lucrări de anvelopare a clădirii cu vată bazaltică de 20 cm și s-a înlocuit tâmplăria cu ferestre pentru case pasive, care combină consumul mic de energie cu termoizolarea și oferă un confort sporit atât vara, cât și iarna.

De asemenea, s-au montat panouri fotovoltaice, pompe de căldură deservite de 8 foraje la adâncimea de 125 m și recuperatoare de căldură în fiecare încăpere.

El mai spune că în urma finalizării proiectului, școala își va asigura energia electrică și termică în proporție de 95%.

Primarul Comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, declară că Școala Gimnazială Băișești dispune de mobilier nou și de monitoare interactive de dimensiuni mari, duble față de cele existente în alte instituții din județul Suceava.

La instalarea monitoarelor au asistat și reprezentanți ai Universității “Ștefan cel Mare” Suceava.

La Școala Gimnazială Băișești învață peste 200 de copii.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *