Autocunoștere și cunoașterea lumii prin arta fotografică – tematica unei noi expoziții găzduite la Galeria Zamca

În perioada 1-30 septembrie a.c., Galeria Zamca își deschide porțile publicului larg cu o nouă expoziție de artă fotografică semnată de Dimitrie Balint și intitulată sugestiv “Regăsind trecutul – Imagini din fosta regiune Suceava”.

Artistul, originar din Suceava,  prezintă o colecție captivantă de imagini care redau frumusețea și istoria locurilor și oamenilor din această regiune.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 15 septembrie a.c., începând cu ora 14:00, și va oferi participanților oportunitatea de a intra în dialog cu artistul, precum și de a se bucura de un moment literar special, susținut de criticul de artă drd. Delia-Ioana Leizeriuc, consilier la Direcția Județeană pentru Cultură Suceava. Curatorul expoziției este Mihai Pânzaru – PIM, maestru caricaturist, cunoscut pentru contribuția sa la promovarea artei în regiune.

Dimitrie Balint, artistul din spatele expoziției, utilizează arta fotografică pentru a reda povești și amintiri din trecutul regiunii Suceava. Prin intermediul imaginilor sale, el invită publicul să exploreze și să redescopere istoria bogată și frumusețea autentică a acestor locuri.

Expoziția “Regăsind trecutul” aduce în prim-plan o varietate de stiluri fotografice, de la portrete captivante până la peisaje impresionante. Lucrările lui Dimitrie Balint au fost apreciate atât la nivel național, cât și internațional, poziționându-l ca un reprezentant de seamă al artei fotografice.

Expoziția este organizată de Asociația Institutul Bucovina, Academia PIMMinisterul Culturii – Direcția Județeană pentru Cultură Suceava, Asociația Potaissa Art Turda și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Intrarea la expoziție este gratuită, iar publicul poate vizita Galeria Zamca de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00.

Galeria Zamca este situată în Suceava, Strada Zamca 17 (în spatele magazinului LIDL Mărășești).

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *