Primăria Iași caută soluții pentru a asigura căldura la iarnă

Reprezentanții Primăriei Municipiului Iași anunță că, pentru a asigura căldura în aceasta iarnă, municipalitatea are nevoie de 40 milioane de euro.

Primăria Municipiului Iași dispune de un stoc de 3.000 de tone de cărbune și o rezervă contractată de 32.000 tone, însă dat fiind faptul că arderea acestui tip de combustibil presupune costuri mari rețeta cu cărbune va fi mult diminuată pentru a nu mai plăti certificate verzi.

Cu alte cuvinte, se speră într-o iarnă blândă astfel încât termoficarea să poată fi asigurată prin intermediul gazului utilizat la CET 1.

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, declară că dacă necesarul de agent termic va fi mult mai mare, se va utiliza și cărbunele, indiferent de costuri.

Mihai Chirica mai spune că a solicitat ca și în acest an statul să susțină sistemele de termoficare cu alocarea unor resurse financiare.

În plus, Primăria Municipiului Iași este dispusă să facă și un împrumut la bancă pentru susținerea termoficării în iarna care urmează, lucru care nu a mai fost posibil în ultimii 20 ani.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *