Laboratorul curiozității – expoziție, experimente și jocuri despre știință

În perioada 20–29 septembrie 2023, Eventera și Muzeul de Științe Naturale Roman, din cadrul Complexului Muzeal Național Neamț, te invită în „Laboratorul curiozității”. Expoziția este adresată copiilor cu vârste între 5 și 14 ani și își propune să le ofere acestora o experiență educațională nonformală care să le deschidă curiozitatea pentru știință.

Turul ghidat în „Laboratorul curiozității” cuprinde prezentarea unei serii de experimente de fizică, mecanică optică și acustică. Copiii sunt invitați să descopere cum pot face curcubeie și cum pot vedea invizibilul cu ajutorul efectului Schlieren, ce este principiul Bernoulli, care face avioanele să zboare și cum se poate aprinde un boc folosind o bobină Tesla. La final, copiii sunt provocați să își testeze logica, perspicacitatea, dar și capacitatea de soluționare a problemelor prin asamblarea de mecanisme cu roți dințate și puzzle-uri logice.

Un  tur ghidat în „Laboratorul curiozității” durează aproximativ 50 de minute, iar tururile se desfășoară din oră în oră, în intervalul 10:00-18:00.

Pentru rezervări puteți suna la 0766704668, puteți trimite mesaje folosind WhatsApp sau puteți trimite e-mail la contact.eventera@gmail.com, iar pentru mai multe informații despre desfășurarea expoziției puteți vizita pagina de facebook https://www.facebook.com/Laborator.ro/

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *