Osemintele ultimului domn al Moldovei vor fi aduse la Iași

Osemintele lui Grigore Alexandru Ghica, ultimul domn al Moldovei, vor fi aduse la Iaşi în luna septembrie. Anunțul a fost făcut de primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica.

El susține că se fac pregătirile de repatriere a ultimului domn al Principatului Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, ale cărui rămăşiţe sunt înhumate în apropiere de Paris.

Ceremonia de aducere în ţară a ultimului domnitor al Moldovei va fi una specială. Domnitorul va fi înmormântat lângă Biserica Sfântul Nicolae Domnesc, de lângă Palatul Culturii.

„Am convingerea că voi reuşi să-l aduc acasă pe ultimul domnitor al Principatului Moldovei. Este vorba despre Grigore Alexandru Ghica, care a fost nevoit să părăsească Moldova, şi a murit într-o localitate din proximitatea Parisului. Am luat legătura cu familia moştenitoare, cu autorităţile franceze, cu Ambasada Franceză în România, reprezentanţii României la Paris. În cele din urmă am primit avizul primăriei Le Mée-sur-Seine. Cred că îl vom aduce în ţară până la sfârşitul lunii septembrie. Consider că este o restaurare morală pe care trebuie să o purtăm domnitorilor noştri”, declară Mihai Chirica.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *